Tere taas. Seekord panen siia pilte sellest kuidas meie pere väljas söömas käis. Haapsalusall pole veel valmis ja muud tegemised ka poolikud. seega vahelduseks midagi muud põnevat. Olles Monterossol, läksime ühel õhtul välja sööma. Toit ja koht olid erilised nii toidu, kui ka selle valmistamise poolest.Kõigepealt sõitsime mägedesse mingi 40 minutit, et leida see omapärane söögikoht. Ja sõime me seekord testarolisid. Testarolid on sellised õhukesed leivad, mida valmistatakse tulel. Esmalt lahtisel tulel kuumutatakse punaseks ümmargused saviplaadikesed. Kui need on piisavalt punased, siis pannakse iga plaadikese vahele veest ja jahust tainas ning sedasi kasvatatakse suur virn. Nende lapikute plaatide vahel see leib, siis küpseb. Tainas on nagu paks pannkoogitainas. Kui leib valmis, siis võetakse ta sealt plaatide vahelt välja ja tuuakse kuumalt lauda. Selle leiva kõrvale tuuakse, aga suur kandikutäis igasugu liha ja juustu. Juustust oli meil Gorgonsola, mis on sinihallitusjuust ja mingi muu määrdejuust, mille nime ma ei tea. Lihast oli seal salamit, prossutot, ja muud toorest kuivatatud lihakraami. Ja mis kõige põnevam, et see ei maksa ka mitte palju. portsion 4 inimesele maksis 11 euri. Aga süüa oli piisavalt. Ja kõiksugu lihakraami tehti seal sammuti tulel. Söö või lõhki. Meie pere väike Mia-Lotta ja Carlo olid nagu lapsed, kes tegid seal tasuta tsirkust. Teised me suutsime endid ikka paremini üleval pidada. Aga noh, eks fotograafidele tule ju poseerida ka 😀 Panen teile siia mõned pildid meie püha õhtusöömingust ja sedasi saate teiegi ettekujutuse meie söömaajast.

                                

Advertisements